T.C. Hatay Valiliği İl Müftülüğü, Hatay, Antakya, Müftülük Haberleri
WEB SİTESİ ADRESİMİZ DEĞİŞTİ
Diyanet İşleri Başkanlığımızın web sitelerinin kurumsallaşması çalışması kapsamında İl Müftülüğümüzün web adresi hatay.diyanet.gov.tr olarak değiştirilmiştir.

YENİ WEB ADRESİMİZ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
Tecrübe Paylaşımı Toplantısı Yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami hizmetlerinin verimliliğini artırmak, örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla, başarılı, aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleriyle temayüz etmiş cami görevlileriyle çalıştaylar yapılmaktadır. Söz konusu çalıştaylara katılan görevlilerin, örnek projelerini diğer görevlilere sunmaları amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ülke genelinde “Tecrübe Paylaşımı Toplantıları” düzenlenmektedir.
HABİB-İ NECCAR HAZRETLERİNİ ANMA ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
Bu yıl 4.sü düzenlenen Habib-i Neccar’ı Anma Etkinlikleri kapsamında Antakya Kültür Merkezinde açılış programı düzenlendi. Programa Hatay Valisi Sayın Ercan TOPACA’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Vali Yardımcıları Mustafa UYSAL, H. Volkan KÖKSAL ve Bilal ÖLMEZ, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, ilçe kaymakamları, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI, belediye başkanları, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haziran 2016 Umre Semineri
Başkanlığımız organizasyonu ile umreye gidecek olan vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve yapacakları umre ibadetine hazır hale getirmek amacıyla İl Müftülüğümüz tarafından belirlenen program çerçevesinde Umre yolcusu kaydı bulunan tüm ilçelerimizde seminer programları düzenlenmektedir.

Temel Dini Bilgiler Yarışması İl Finali Yapıldı
İlimiz genelinde İl Müftülüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Kur’an Kursları öğrencileri arasında düzenlenen “Temel Dini Bilgiler Yarışması” İl Finali İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda yapıldı.

Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Okuma İl Finali Yapıldı
2016 Yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen “Erkek Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Okuma” yarışmalarında ilimizi temsil edecek din görevlilerinin tespiti için yarışma düzenlendi. İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmada, İlçe Müftülüklerinde birinci olan din görevlileri il birincisi olabilmek için çaba harcadılar.
İl Müftümüz Reyhanlı İlçe Müftülüğü Aylık Personel Toplantısına Katıldı.
İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Reyhanlı İlçe Müftülüğünün Mayıs ayı personel toplantısına katıldı. Toplantıda Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat AKÇAY, İlçe Vaizleri Yusuf KESER ve Yahya BERKÖZ ve din görevlileri hazır bulundu.

İlimizde Beraat Kandili Coşkuyla Kutlandı.
Manevî iklimi ile gönüllerimizi ferahlatan, Ramazan ayının habercisi Berat Kandili münasebetiyle İl Müftülüğümüz Antakya İlçemiz Miraç Camii’nde, Antakya İlçe Müftülüğümüz Habib-i Neccar Camii’nde, Defne İlçe Müftülüğümüz Armutlu ve Üzengili mahalle Camilerinde kandil özel programı düzenledi.
BERAT KANDİLİ MESAJI

Bu hafta cumartesi gününü Pazar Gününe bağlayan gece Cenab-ı Hakk’ın lütfu ve inayetiyle yeni bir Berat Kandilini daha idrak edeceğiz. Hızla akıp giden ömür içerisinde böylesine bir geceye bir kez daha eriştirip bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd ü sena etsek ve ne kadar şükretsek azdır.
GEÇİCİ ÖĞRETİCİ SINAVI DUYURUSU
İlimiz İlçe Müftülüklerinde ihtiyaç duyulan Geçici Öğretici ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilgi Mülakat sınavıyla Bayan ve Erkek adaylardan “Geçici Öğretici” alınacaktır. Halen İlçe Müftülükleri emrinde görev yapan öğreticilerin görevlendirmeleri devam edeceğinden tekrar sınava girmelerine gerek yoktur.
Cemil Nezahat Güler Camii ve Kur’an Kursu Dualarla Açıldı
İskenderun İlçemizde hayırsever Cem Yusuf GÜLER tarafından yaptırılan Cemil – Nezahat Güler Camii ve Yatılı Erkek Kur’an Kursu dualarla açıldı. Açılış törenine, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İskenderun Kaymakamı H. Hasan ÖZYİĞİT, İskenderun İlçe Müftümüz Mehmet TAŞTAN, hayırsever Cem Yusuf GÜLER, din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Hamdi KAVİLLİOĞLU

Hatay İl Müftüsü

Bir Ayet

Biz, vaktiyle 'bahçe sahipleri' ne belâ verdiğimiz gibi, onlara da belâ verdik. Hani onlar (bahçe sahipleri), sabah olurken (kimse görmeden) onu (mahsullerini) devşireceklerine yemin etmişlerdi. Kalem/17

Bir Hadis

Cahiller cesur olurlar.

Bir Dua

Ey Rabbim! Saçımı ve yüzümü ateşten koru. Senin himâyenden başka bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş'ının gölgesi altında gölgelendir.

Diyanet Radyo
İstatistikler